Schade

 

Blijf kalm en wordt vooral niet boos. Als u schade heeft en niet meer verder kunt rijden belt u Reaal Hulpservice (dag en nacht bereikbaar):
 020 – 65 151 51

Uw auto kan via Rijnmond Lease of rechtstreeks via de verzekeringsmaatschappij van uw werkgever zijn verzekerd. Dit is van belang om te weten, omdat de manier waarop de schade wordt afgehandeld hiervan afhankelijk is.

 

Hieronder vindt u de verschillen in schadeafhandeling. Bij twijfel, neem contact met ons op.

Schade aan een door Rijnmond Lease verzekerde auto

U meldt de schade door het schade aangifteformulier op beide zijden volledig in te vullen en binnen twee werkdagen naar ons op te sturen:

 

Rijnmond Lease B.V.


Jan van de Heijdenstraat 38

3261 LE Oud-Beijerland

 

U kunt ook ons digitale schadeformulier invullen. U kunt het ingevulde formulier opsturen naar info@rijnmondlease.nl. Vergeet uw handtekening niet!

 

Als de auto (en/of aangekoppelde aanhanger) niet meer rijdbaar is, neem dan direct contact op met het Landelijk Centraal Meldpunt (LCM) op het nummer 0900 – 8840. Zij verzorgen de berging en het vervoer van de inzittenden.

Bij schade kunt u ook direct telefonisch contact met ons opnemen (0186 621306). Wij maken dan een schademelding en u wordt door ons schadeherstelbedrijf gebeld om een afspraak te maken over de schadereparatie. Er kan indien nodig een vervangende auto worden ingezet. Tevens bieden wij onze klanten haal- en breng service.

 

Na binnenkomst van uw schade- aangifteformulier ontvangt u van ons een bevestiging (en een nieuw schadeformulier). In deze bevestiging vermelden wij ook de naam van het schadeherstelbedrijf, zodat u ook zelf een afspraak kunt maken om de schade te laten repareren. Als u aan de hersteller meldt dat u in een Rijnmond Lease auto rijdt, sturen zij de factuur naar ons.

Schade aan een door uw werkgever verzekerde auto

Bij schade aan een door uw werkgever verzekerde auto belt u met de hulpdienst van uw verzekeringsmaatschappij. Welke maatschappij dat is, staat vermeld op uw groene kaart. Een kopie van het schadeaangifteformulier stuurt u op naar:

 

Rijnmond Lease B.V.


Jan van de Heijdenstraat 38

3261 LE Oud-Beijerland

 

Invullen van het schadeformulier

Bij schade vult u het Europese Schadeformulier ter plekke zo compleet mogelijk in (voor en achterzijde), samen met de tegenpartij. Bij schade met een tegenpartij, persoonlijk letsel of bij twijfel verzoeken wij u om altijd een politierapport op te laten maken.

Schade in het buitenland

Bij schade in het buitenland moet u de gegevens van de groene kaart van de tegenpartij opvragen en aangifte doen bij de politie. Ook ontvangen wij graag een bewijs van deze aangifte voor de verzekeringsmaatschappij. Probeer zoveel mogelijk de situatie vast te leggen op foto’s. Daarna meldt u de schade telefonisch bij ons. Let op: alle gegevens van de tegenpartij, inclusief een handtekening, moeten door de tegenpartij zijn ingevuld.

Inbraakschade en/of diefstal

In geval van inbraakschade en/of diefstal doet u eerst aangifte bij de plaatselijke politie. Als het voertuig is gestolen, bel dan direct het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) via het telefoonnummer 055 7410001. Via het VbV worden gestolen voertuigen direct in het diefstal register van de politie geplaatst. Vervolgens neemt u contact op met ons: 0186 621306.

 

Voor een snelle afwikkeling is het belangrijk dat u binnen 48 uur de schade bij ons heeft gemeld.

Ruitschade, autoruit beschadigd, barst in de voorruit of steenslag

Heeft u ruitschade? Het is mogelijk om gebruik te maken van de mobiele service van Rijnmond Lease. De monteur komt bij u op afspraak ter plaatse de vooruit vervangen.

 

Voor een ruitschade hoeft u geen schadeformulier in te vullen, tenzij er sprake is van inbraakschade. Een beschadigde voorruit moet u zo snel mogelijk te laten repareren. Bij ruitreparatie heeft u geen eigen risico. Voor ruitvervanging geldt wèl een eigen risico. Voor reparatie of vervanging van de ruit maakt Rijnmond Lease gebruik van de servicevestigingen en/of Autotaalglas B.V. Wilt u een afspraak maken voor ruitreparatie of vervanging? Neem hiervoor contact met ons op.

Leasebedrag berekenen

Benieuwd naar het leasetarief van uw droomauto?

Neem contact op

Kevin 150×150
Kevin Kooij
Office Manager

kkooij@rijnmondlease.nl

Teun pasfoto
Teun Lankhaar
Commercieel Manager

tlankhaar@rijnmondlease.nl

Klantbeoordelingen

Wij ontvingen de volgende beoordelingen van onze klanten

Interesse in een leaseauto?

Bereken uw leaseprijs online of vul uw gegevens in. Wij bellen u dan terug voor een vrijblijvend advies.