Winterbanden

 

Een aanvulling op uw veiligheid. Tegen een meerprijs is het mogelijk om een set winterbanden op te nemen in het leasecontract. De kosten van de winterbanden, het omwisselen en het opslaan zijn inbegrepen in de meerprijs.

Winterbanden en zomerbanden verwisselen

Als u winterbanden heeft opgenomen in uw leasecontract, kunt u voor een bandenwissel contact opnemen met één van onze servicevestigingen. Maak altijd tijdig een afspraak om uw banden te laten wisselen. Hanteer hierbij de volgende tijdstippen: Medio november monteren en medio maart terug wisselen. Een winterband raakt zijn specifieke voordeel kwijt boven 7 graden Celsius. Uw banden worden altijd in een magazijn opgeslagen. Bij de bandenwissel kunt u ook vragen om een controle uit te laten voeren op de verlichting, de dikte van de remblokken, de ruitensproeiervloeistof en het oliepeil.

 

Interesse in winterbanden?

Bent u klant van Rijnmond Lease en heeft u nog geen winterbanden in het leasecontract opgenomen, maar wilt u dit wel? Bel (0186 621306) of mail ons gerust. Wij helpen u graag.

Gebruik van winterbanden in Europa

De meeste Nederlandse auto’s rijden op wat ze in het buitenland zomerbanden noemen. Uit recente tests is gebleken dat het verschil tussen zomer- en winterbanden steeds groter wordt. Dit heeft tot gevolg dat zomerbanden niet meer geschikt zijn in winterse omstandigheden. De remweg is veel langer en de grip op de weg is onvoldoende.

 

Een auto met Nederlands kenteken moet – ook in het buitenland – aan het Nederlandse voertuigreglement voldoen. Ons voertuigreglement kent geen onderscheid tussen zomer- en winterbanden. Toch kunnen er omstandigheden zijn waarbij andere landen extra eisen mogen stellen. Dit is bij winterse omstandigheden het geval. De eisen zoals hieronder aangegeven gelden ook voor auto’s met een Nederlands kenteken.

 

Doordat het wagenparkbeheer wordt uitgevoerd door Rijnmond Lease is de laagst mogelijke kilometerkostprijs haalbaar. Met deze veel gekozen vorm van leasing draagt u alle zorgen en risico’s van de auto’s over aan Rijnmond Lease.

Duitsland

Vanaf mei 2006 moeten auto’s in winterse omstandigheden beschikken over een winteruitrusting. Die winteruitrusting betekent dat u moet rijden op geschikte banden en dat u voldoende antivries-ruitensproeiervloeistof bij u moet hebben. Deze verplichting geldt ook voor Nederlandse auto’s. De boete voor het rijden met ongeschikte banden is € 20,00 (in geval van gevaarzetting of hinder is de boete € 40,00 en 1 strafpunt). Naast een boete kan het niet gebruiken van winterbanden leiden tot (mede)aansprakelijkheid bij ongevallen.

 

Als er winterbanden gemonteerd zijn, dan moet u zich houden aan de voorgeschreven maximumsnelheid van de band. Als deze snelheid lager is dan die van de auto, moet deze maximumsnelheid met een voor de bestuurder zichtbare sticker worden aangegeven.

 

Italië

Op bergwegen kan winteruitrusting (kettingen of winterbanden) verplicht zijn. Dit wordt met een verkeersbord aangegeven. Het niet gebruiken van winterbanden bij winterse omstandigheden kan leiden tot (mede)aansprakelijkheid bij ongevallen en kan ook strafrechtelijke gevolgen hebben.

 

Frankrijk

Uitgangspunt is de algemene bepaling dat banden moeten corresponderen met de wegomstandigheden. Op grond van dit uitgangspunt kan het rijden op zomerbanden in winterse omstandigheden leiden tot aansprakelijkheid voor ongevallen en strafrechtelijke gevolgen hebben. Voor bergwegen kan winteruitrusting verplicht gesteld worden. Dit wordt met een verkeersbord aangegeven.

 

Oostenrijk

Voor bergwegen kan “Winterausrüstung” (sneeuwkettingen of winterbanden) verplicht gesteld worden. Bij gebruik van winterbanden moeten banden minimaal 4 mm profiel hebben. Winterbanden met minder dan 4 mm profiel worden gezien als zomerbanden. Het niet gebruiken van winterbanden kan van invloed zijn op aansprakelijkheid voor ongevallen en ook leiden tot verkeersboetes.

 

Zwitserland

Er is geen wettelijke regeling, maar het gebruik van winterbanden wordt wel aanbevolen. Bij een ongeval kan het niet gebruiken van winterbanden een belangrijke rol spelen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid en leiden tot strafrechtelijke vervolging.

 

Zweden

Wanneer de weersomstandigheden dat vereisen, moet de auto met winteruitrusting (winterbanden, sneeuwkettingen of spijkerbanden) worden uitgerust. Bij een aanrijding kan rijden zonder winteruitrusting leiden tot (mede)aansprakelijkheid.

 

Noorwegen

Wanneer de weersomstandigheden dat vereisen, moet de auto met winteruitrusting (winterbanden, sneeuwkettingen of spijkerbanden) worden uitgerust. Het rijden zonder winteruitrusting kan (mede)aansprakelijkheid tot gevolg hebben. In Noorwegen kunnen zelfs in de maand juni nog gladde wegen voorkomen.

 

Finland

Winterbanden, ook voor buitenlandse bezoekers, zijn verplicht van 1 december tot 1 maart.

Leasebedrag berekenen

Benieuwd naar het leasetarief van uw droomauto?

Neem contact op

Kevin 150×150
Kevin Kooij
Office Manager

kkooij@rijnmondlease.nl

Teun pasfoto
Teun Lankhaar
Commercieel Manager

tlankhaar@rijnmondlease.nl

Klantbeoordelingen

Wij ontvingen de volgende beoordelingen van onze klanten

Interesse in een leaseauto?

Bereken uw leaseprijs online of vul uw gegevens in. Wij bellen u dan terug voor een vrijblijvend advies.